Читање на Евангелието на разни јазици

image

Читање на Евангелието на разни јазици

Во Соборниот храм Свети Николај во Штип, на 28. 04. 2019 година, беше отслужена празнична вечерна со читање на Евангелието на разни јазици. Чиноначалствуваше Митрополитот Брегалнички г. Иларион. На празничната вечерна покрај многубројниот православен народ присуствуваше и Градоначалникот на Општина Штип г. Благоја Бочварски и други јавни личности.

По оваа во трпезаријата при Соборниот храм за сите верници беше приреден празничен Велигденски ручек.