Акатис во Штип

image

Акатис во Штип

На 12. 04. 2019 година, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, во Петата недела од Великиот пост, во Соборниот храм „Свети Николај“ во Штип, богослужеше мало повечерие со канон и акатис на Пресвета Богородица, по што и одража пригодно слово.

На 12. 04. 2019 година, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, во Петата недела од Великиот пост, во Соборниот храм „Свети Николај“ во Штип, богослужеше мало повечерие со канон и акатис на Пресвета Богородица, по што и одража пригодно слово.