Акатис во Четвртата Недела од Великиот пост во Виница

image

Акатис во Четвртата Недела од Великиот пост во Виница

На 05. 04. 2019 година, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, во Четвртата недела од Великиот пост, во храмот посветен на „Св. Ап. и евангелист Лука“ во Виница, богослужеше мало повечерие со канон и акатист на Пресвета Богородица, по што и одража пригодно слово.

На 05. 04. 2019 година, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, во Четвртата недела од Великиот пост, во храмот посветен на „Св. Ап. и евангелист Лука“ во Виница, богослужеше мало повечерие со канон и акатист на Пресвета Богородица, по што и одража пригодно слово.